Älä lainaa sikaa säkissä! – Kulutusluottoja.com

Kuluttajille on tänä päivänä tarjolla paljon erilaisia lainoja ja vippejä eri käyttötarkoituksiin. Perinteiset pankitkin, jotka menneisyydessä suhtautuivat kuluttaja-asiakkaisiin hyvin ylimielisesti, ovat omaksuneet ystävällisemmän asenteen ja tarjoavat nykyään myös erilaisia kulutusluottoja. On myös paljon pelkästään kulutusluottoihin erikoistuneita lainanantajia, jotka tarjoavat luottoja hyvinkin nopeasti ja ilman vakuuksia. Tämän lisäksi on olemassa pikalaina- ja pikavippiyrityksiä, joilta saa lainaa jopa muutamassa minuutissa jokainen täysi-ikäinen kuluttaja, jolla on käytössään verkkopankkitunnukset ja kännykkäliittymä, ja jolla ei ole luottotiedoissaan merkintöjä maksuhäiriöistä. Kaiken kaikkiaan kulutusluotto on tänä päivänä kophtuullisen helppo saada. Kuluttajan onkin usein vaikea selvittää mikä vaihtoehto tulee kussakin tilanteessa edullisimmaksi. Luottojen ehdot on tarkoituksella laadittu sellaisiksi, että välillä voi olla vaikea selvittää luoton kokonaishinta. Kuluttajaviranomaisten toimenpiteet ovat viime vuosina helpottaneet kuluttajan tilannetta, mutta paras apu edullisimman lainavaihtoehdon selvittämisessä on Kulutusluottoja.com –palvelu! Katsasta siis edullisin vaihtoehto ensin sieltä, ennen kuin otat lainaa 1000 EUR, lainaa 3000 EUR, tai mitä sitten tarvitsetkaan.

Kulutusluottoja.com on palvelu, joka kerää tietoja tarjolla olevista lainatuotteista useilta eri lainanantajilta. Tiedot pidetään aina mahdollisimman ajantasaisina, ja niihin pyritään sisällyttämään kaikki kulutusluottojen kulut mahdollisimman kattavasti. Useimmat tietävät, että kulutusluottojen korot ovat tavallisia pankkilainoja paljon korkeampia, jopa yli 30% vuositasolla. Mutta lisäksi niihin voi sisältyä avausmaksuja sekä kuukausittain perittäviä tilinhoitomaksuja, jotka voivat muodostua merkittäviksi lisäkulueriksi. Käytäntö näiden suhteen vaihtelee eri luotonantajien välillä, mikä vaikeuttaa vaihtoehtojen vertailua entisestään. Mutta Kulutusluottoja.com –palvelu pyrkii huomioimaan nämäkin ylimääräiset maksut eri vaihtoehdoista tietoja kootessaan. Kulutusluottoja.com ei siis itse myönnä lainoja, vaan kerää eri mahdollisuuksista tietoja kuluttajien hyväksi.

Yleissääntö kulutusluotoissa ja muissa lainoissa on, että pidempi laina-aika luotolla on, sitä suuremmat ovat sen kokonaiskustannukset. Tämä johtuu siitä, että mitä kauemman aikaa pääoma on lainanottajan käytössä, sitä enemmän korkoa siitä peritään. Niinpä esim. 2000 euro laina tulee kalliimmaksi jos sen maksaa takaisin 2 vuodessa yhden vuoden sijasta. Mutta myös samansuuruisten ja samanpituisten lainojen kustannusten välillä voi olla suuriakin eroja eri kulutusluoton tarjoajien välillä. Jos joudut lainaamaan 2000 euroa rahaa ja tarvitset 2 vuotta lainan takaisin maksamiseen, on Sinulle suuri merkitys sillä, maksatko siitä korkoa ja muita kuluja yhteensä 500 euroa vai jopa 1000 euroa. Juuri tämän vuoksi kannattaa käyttää Kulutusluottoja.com –palvelu edullisimman vaihtoehdon selvittämiseksi!

Kaikki kulutusluottojen tarjoajat eivät välttämättä kysy tai tarkista tulojasi, mutta kaikki lainanmyöntäjät, myös pikavippiyritykset, tarkistavat luottotietosi. Muu on pääosin Sinun vastuullasi. Se, että luottotietosi ovat kunnossa tarkoittaa ainoastaan sitä, että olet hoitanut aikaisemmat laskusi ja muut maksusitoumuksesi asianmukaisesti. Kunnossa olevat luottotiedot eivät vielä kerro mitään tulevaisuuden lainojesi takaisinmaksukyvystä. Sinun onkin ennen kulutusluoton ottamista itse varmistauduttava siitä, että pystyt todella maksamaan sen takaisin korkojen ja muiden kulujen kera. Kulutusluottoja.com –palvelu pyrkii varmistamaan, että löydät omaan tarpeeseen sopivan lainan pienemmillä kuluilla, mutta edullinenkin kulutusluotto johtaa ongelmiin ellei sitä pysty hoitamaan sopimuksen mukaisesti. Niinpä on tärkeää, että tiedät itse tulosi ja menosi, ja kuinka suuria kuukausieriä pystyt niiden ohella suorittamaan kulutusluotoistasi. On myös tärkeää kontrolloida kulutusluottojen määrää. Monet vähittäisliikkeet tarjoavat edullisilta vaikuttavia osamaksuehtoja, jotka nekin ovat käytännössä kulutusluottoja. Yksittäisten osamaksusopimuksien kuukausierät voivat vaikuttaa pieniltä, mutta kun niitä on paljon yhdessä voivat summat muodostua yllättävänkin suuriksi, varsinkin sellaisille kuluttajille, joilla on tapana tehdä paljon heräteostoksia. Kuluttajaluottoja.com pyrkii edistämään vastuullista kuluttajarahoitusta. Maksuhäiriöt ja luottotappiot eivät ole kenenkään etu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *